Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъден беше приносът на Северна Македония към мерките за усилване на Източния фланг

Снимка: Министерство на отбраната

Mинистърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна с посланика на Република Северна Македония Агнеза Руси Поповска, съобщи Министерството на отбраната. Двамата изразиха задоволство от доброто сътрудничество и интензивния политически диалог в областта на отбраната, както на двустранна основа, така и в рамките на НАТО. 

Във фокуса на разговора им бяха приносът на РСМ към мерките за усилване на Източния фланг чрез участието в Многонационалната бойна група на НАТО в България с рамкова държава Италия, бъдещото развитие на бойната група до ниво бригада, както и транспортната свързаност. Тагарев изрази подкрепа за европейското бъдеще на Република Северна Македония при изпълнение на поетите ангажименти и подчерта важността му не само за двустранното ни сътрудничество, но и за сигурността и развитието на целия регион.


Преди дни министърът на отбраната обсъди рисковете за сигурността в Черно море също така с румънския и украинския си колеги Анджел Тълвар и Олексий Резников и с посланиците на Нидерландия в България Симон ван дер Бург и на Турция – Айлин Секизкьок.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Румен Радев: На тези и на следващите избори ще избираме между войната и мира

Неприемливо е продължаването на войната в Украйна и невъзможната победа над Русия да се представят като единствено възможен изход, заяви пред журналисти в Ямбол президентът Румен Радев. По думите му, всеки ден от войната е пагубен и той се отразява..

публикувано на 18.05.24 в 14:09

Парламентът ще заседава извънредно, депутати нямало да говорят предизборно

Във вторник, 21 май, от 13 часа ще се проведе извънредно заседание на парламента, реши Председателският съвет на Народното събрание. Ще бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за размера на увеличението на пенсиите от 1 юли, което вече е решено..

публикувано на 17.05.24 в 13:06

По съседски: Събития с балкански адрес

Гордана Силяновска-Давкова се закле да бъде "президент на Македония" Международен скандал предизвика встъпването в длъжност на Гордана Силяновска като първата жена-президент на Република Северна Македония (РСМ). Пред парламента тя се..

публикувано на 17.05.24 в 10:40