Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се представя на изложението "АГРА 2023" в Словения

Снимка: sejem-agra.si

България се включва с национален щанд в 61-то издание на Международното изложение за земеделие и хранителни продукти "АГРА 2023" в Горня Радгона, Словения, което ще се проведе от 26 до 31 август 2023 г. 

На откриването ще присъства българският министър на земеделието Кирил Вътев. Изложението представя най-новите технологии в производството, отглеждането и преработката на земеделска продукция, както и в оборудването за хранително-вкусовата промишленост.

През 2024 г. България ще бъде страна-партньор на Международното изложение за земеделие и хранителни продукти "АГРА", като това ще бъде популяризирано от страна на организаторите и по време на тазгодишното събитие.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Градушката в Габровско

Градушки и бури удариха Централна и Източна България

В Ловешко продължават огледите на щетите от бурятя, придружена с градушка, която на 12 юни в 19 ч. наводни улици, унищожи реколта и прекъсна тока на много места. Само за около 20 минути над Ловеч се изляха 25 литра дъжд на кв. м. и градушка ...

публикувано на 13.06.24 в 09:16

Най-високото виенско колело гостува на София

Столичният "Студентски" парк е домакин от 13 до 16 юни на седмото издание на "Парк фест". По този повод, за първи път в София гостува и най-високото виенско колело, с височина от над 22 метра, което някога е било поставяно в столицата. Огромното,..

публикувано на 13.06.24 в 09:05
Снимка: FB / Elizabeth.Kostova.Foundation

Поезията среща природата на литературен фестивал в София

От 13 до 20 юни София е домакин на 16-ото издание на международния литературен фестивал "СтолицаЛитература". Тази година темата е „Поезия/Природа“, посветена на взаимовръзката между поетичното изкуство и околната среда в свят, в който природата не..

публикувано на 13.06.24 в 08:15