Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Танц на хвърчилата над Варна

Снимка: www.facebook.com/varnakites

Аспаруховият плаж във Варна е домакин на фестивала "Въздушни чудеса", съобщи БНР-Варна. За пореден път, високо над морския бряг огромни цветни хвърчила с различни форми изпъстриха небето. 

Международният фестивал на хвърчилата, провеждан всяко лято във Варна, Шабла и на други места по Черноморието ни, се утвърди като една красива традиция и празник, привличащ многохилядна публика

Мисията му е да насочва вниманието на хората към опазването на природата, а акцент тази година са птиците и тяхната миграция. Тазгодишното издание на цветната феерия отново ще обиколи цялото наше Черноморско крайбрежие от юг на север, следвайки черноморския прелетен път на птиците "Виа понтика". След варненския плаж Аспарухово на 26 - 27 август следват плажовете Шкорпиловци север на 29 август; Албена - 30 август; Топола Скай - 31 август; Шабла, Малкото море – на 2 и 3 септември.

Танцът на хвърчилата е и отлична възможност за насърчаване на творчеството и въображението, както и за заздравяване на семейните връзки и весело прекарване на свободното време.

Във фестивала тази година участват представители от седем държави, сред които представители на Гърция, Турция, Германия, Естония и Украйна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вторник до обяд – слънце, после ще се заоблачава и превалява

Във вторник , 28 май, минималните температури в страната ще са между 10 и 12°, в София 10°. След обяд се очаква заоблачаване. Ще има кратки валежи с гръмотевици, възможни са градушки. Максималните температури ще са от 20 до 25°, в столицата 20°...

публикувано на 27.05.24 в 19:45

България днес - 27 май 2024 г.

В последния майски понеделник за тази година „България днес“ носи отзвука от честванията на нашата култура и просвета по света. Ще бъдем в Канада, за да усетим гордостта от прокламацията на Деня на българското културно наследство в Британска..

публикувано на 27.05.24 в 19:00

Президентът: Политиците, които искат ескалация, да декларират, че ако се наложи, ще воюват за България

"Всички държави-членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени във войната в Украйна - чрез предоставяне на разузнавателна информация, целеуказване, оръжия, муниции, подготовка. Няма значение дали нашето Народно събрание ще вземе решение (за..

публикувано на 27.05.24 в 16:37