Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът: Няма да позволим повишаване на цените на тока след либерализацията

Снимка: БГНЕС

Правителството няма да позволи повишение на цената на тока за битовите потребители след пълната либерализация на пазара на електроенергия. Това обяви премиерът Николай Денков преди началото на днешното заседание на кабинета. Изявлението му беше провокирано от опасенията за съществено увеличение на сметките, които предизвика законопроектът за изменение и допълнение на Закона за енергетиката. 
„Искам да уверя всички български граждани, че това няма да се случи. Предвиден е модел на ценообразуване, който ще запази цената на тока за битовите потребители до средата на 2024 г.“, каза премиерът. След този срок е възможна промяна на базата на решение на Комисията за енергийно и водно регулиране. Според Денков дори и тогава увеличението няма да бъде по-голямо от няколко процента.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Георги Паничерски при награждаването му с орден „Мадарски конник“ първа степен през 2021 г.

Закрива се почетното консулство в Монреал

Министерският съвет реши да бъде закрито почетното консулството на България в Монреал, провинция Квебек на Канада. Консулският окръг се закрива по молба на досегашния почетен консул Георги Паничерски, който е поискал да бъде освободен от..

публикувано на 26.06.24 в 21:30

Топло време с превалявания над Западна България в четвъртък

През следващото денонощие над западната половина от страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури и условия за градушки. Най-интензивни ще бъдат явленията в северозападните райони. В източната половина ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 26.06.24 в 19:40
Георги Гвоздейков

До 2 години и 4 месеца България ще има 35 нови железопътни мотриси

Избран е изпълнител за доставката на 35 електрически мотрисни влака, съобщи транспортният министър. Пред Green Transition Forum 4.0 Георги Гвоздейков каза, че влаковете ще бъдат купени с пари по Плана за възстановяване и устойчивост...

публикувано на 26.06.24 в 19:15