Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ева Великова е първата българка, спуснала се по най-високия водопад в света

Ева Великова
Снимка: личен архив

Ева Великова е първата българка, спуснала се по най-високия водопад в света – Анхел. Цялото приключение е отнело около 2 седмици през ноември преди година, но медиите съобщават за българката чак сега. 

Водопадът е с обща височина 1054 m, но тъй като има два пада, максималното непрекъснато падане на водата е 807 m. Разположен е на река Кереп, на територията на Венецуела. До самия водопад се стига по реката за 24 часа. Много често обаче ентусиазмът на туристите угасва, след като видят величествения Анхел забулен в гъсти облаци и изпарения. 


Родената в Бургас Ева Великова обаче не се плаши от предизвикателствата на природата, тъй като е свикнала от много малка да пътува до различни точки на света. След водопада Анхел, следващото вълнуващо приключение за българката  било пътуване с кемпер и група приятели до Свалбард в Исландия – най-северното населено място в света.

Снимки: личен архив


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Теодор Борисов –Il grande lupo bulgaro на марионетките

Той вдъхва живот на кукли от дърво, ала именно те, захранени с енергията на създателя си, с невидими конци като в истински марионетен театър започват да направляват собствената му съдба. И всички заедно да сътворяват магична атмосфера, в която поезията,..

публикувано на 27.05.24 в 10:10
Мария Бакалова

Мария Бакалова на фестивала в Кан с рокля, рисувана от българка

Актрисата Мария Бакалова предизвика възхищение при появата си на тазгодишния Международен филмов фестивал в Кан. Българката присъства лично на премиерата на най-новия филм с нейно участие "Стажантът", определен от западните медии като едно..

публикувано на 21.05.24 в 16:40

Феникс Върбанов: Чрез изкуството бих искал да излекувам себе си и света от тежкото бреме на войните

Намираме Феникс Върбанов в привидното безвремие между две изложби; между уловената пулсация на времето, душата и сърцето и движението към новите идеи, от които ще се освободи нов дух; между имагинерното и едновременно с това физическо съжителство на..

публикувано на 13.05.24 в 11:50