Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков:

От президентството има опити да бъде свалено правителството

Снимка: БТА

Атаките от президентството започнаха още преди да бъде съставено правителство – през цялото време от президенството има опити да не бъде сформирано и след това да бъде свалено това правителство”. Това каза пред бТВ премиерът Николай Денков по повод изострените отношения между двете институции. Снощи президентът Румен Радев заяви, че държавата се управлява задкулисно, изтъквайки, че няма значение какво говори министър-председателят.

Румен Радев обвини управляващите в задкулисие

Николай Денков каза още, че се използва всеки опит, за да се компрометира правителството. “Бяха използвани редица неверни аргументи – например, че мотивите ни са политически при искането на оставката на главния секретар на МВР. Това не е вярно, те са професионални и именно заради тях Петър Тодоров сам си подаде оставката, защото знаеше, че има проблем”, добави премиерът. По думите му, през последните дни се говорят много неща, които нямат никакво съществено отношение към това какво ще промени живота на хората.

Това, което има значение, са законите, които се приемат, какви решения взема Министерският съвет, какъв ще бъде бюджетът за 2024 г.”, заяви Николай Денков, подчертавайки, че най-важното за кабинета е да осъществи управленската си програма.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Роберт Фицо

Българското правителство категорично осъди атаката срещу Роберт Фицо

Словашкият премиер Роберт Фицо беше прострелян този следобед след заседание на правителството в град Хандлова, на около 180 км от Братислава. От публикация в профила на Фицо във Facebook става ясно, че премиерът е с опасност за живота...

публикувано на 15.05.24 в 17:39
Гордана Силяновска-Давкова полага клетва като президент на Северна Македония.

САЩ призоваха Скопие да не провокира България и Гърция

Вашингтон призова Скопие към непрекъснати усилия и реформи за постигане на напредък в присъединяването към ЕС. "Насърчаваме продължаването на диалога между Северна Македония и България, който се корени в общия ангажимент за бъдещето на страната като..

публикувано на 14.05.24 в 10:47

България и ЕС няма да ревизират преговорната рамка със Северна Македония

България не приема изявления и поведение, противоречащи както на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г., така и на други международни договори, които Северна Македония е подписала. Това посочва в позиция президентът..

публикувано на 13.05.24 в 11:15