Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои Кариерен форум за българи в Германия

Снимка: mlsp.government.bg

Социалното министерство и Агенцията по заетостта организират Кариерен форум за българи, който ще се проведе на 22 октомври т.г. в посолството ни в Берлин. Целта е сънародниците ни в Германия да се срещнат с водещи български работодатели и да получат информация за атрактивни възможности за кариерно развитие в родината. 

Представителите на бизнеса ще разкажат за дейността си и ще представят свободните позиции, а организаторите ще запознаят аудиторията с актуалното състояние на пазара на труда, предимствата на трудовото и социалното законодателство и политиките в подкрепа на младите хора, работещи в България.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Владимир Малинов

Енергийният министър не изключва вероятността токът да поскъпне от 1 юли

Служебният енергиен министър Владимир Малинов допусна възможността електроенергията за бита да поскъпне от 1 юли т.г. Причината за това е натрупаният дефицит във фонд “Сигурност на електроенергийната система”. “ Към настоящия момент той е над 450..

публикувано на 12.05.24 в 13:58

13 май е Денят на данъчната свобода за 2024 г.

Институтът за пазарна икономика съобщи, че 134 дни са били нужни на работещите българи, за да се издължат на държавната хазна. Средно за един ден българите изработват 562 млн.лв.  Икономистите използват заложените приходи в бюджета в размер на 75,3..

публикувано на 11.05.24 в 11:15

В София вече има водородна зарядна станция

Първата водородна зарядна станция за страната ни – в рамките на Центъра за компетентност “Хитмобил”, беше официално открита в София. Съоръжението е изработено от австрийската фирма EDC-ANLAGENTECHNIK. “ Това е първата в България и региона полева..

публикувано на 11.05.24 в 09:02