Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на траур в Царево в памет на жертвите от наводненията

| обновено на 06.09.23 в 09:43
Снимка: архив

Ден на траур в памет на жертвите от наводненията от вторник по Южното Черноморие е обявен за днес в Царево. Празничният концерт в града по случай Деня на Съединението на България се отменя. В морския град българското духовенство ще отслужи молебен за здраве и спасение, предаде кореспондентката на БНР Даниела Костадинова. Потвърдена е гибелта на двама души, други двама се издирват. На територията на цялата община няма сигнали за бедстващи хора. 

Пътят за Варвара и Ахтопол е отворен и мостът е проходим. Затворен засега остава пътят за Синеморец заради залят мост. Направена е организация за доставяне на храни и напитки за хората в Синеморец. Затруднен остава и достъпът до странджанското село Кости. 

Влошаване на метеорологичната обстановка не се очаква.

Община Приморско също отмени сценичните прояви по повод Деня на Съединението заради бедственото положение в съседната община Царево, а 6 септември ще бъде почетен само с церемония по поднасяне на венци на паметника на Васил Левски. Празничните си програми отмениха и редица други градове в страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Концерти, видео-мапинг и тържествени церемонии по повод Деня на Европа в България

Отбелязването на Деня на Европа на 9 май започва през 1986 година. Решението за обявяването му е взето на  срещата на високо равнище на Европейската общност в Милано на 28-29 юни 1985. За да сложат край на множеството междуособици в Европа,..

публикувано на 09.05.24 в 06:05

Очакват се значими валежи в 10 области в Западна България

В четвъртък, 9 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 12°. През деня ще е облачно и дъждовно. По-значителни валежи се очакват на запад. Максималните температури през деня ще се понижават и ще са от 16 до 21°, в..

публикувано на 08.05.24 в 20:05

България днес - 8 май 2024 г.

На Светла сряда в "България днес" говорим за българите зад граница и тяхната институционална връзка с родината. Подробно ще ви запознаем и с условията за придобиване на българско гражданство. Според последния доклад на службата на ЕС за наблюдение на..

публикувано на 08.05.24 в 19:00