Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановена е връзката между селищата в община Царево

Снимка: Община Царево

На територията на Царево вече няма недостъпни селища. Възстановено е движението на колите по моста към село Синеморец. След пропадането на единствения мост, свързващ Царево и Ахтопол, в резултат на наводненията, пътна полиция осигури алтернативен маршрут през селата Бродирово и Изгрев. Няма бедстващи туристи в наводнените райони, каза министърът на туризма Зарица Динкова, която се срещна с хората и собствениците на хотели на къмпинг „Нестинарка“. Информацията е на Даниела Костадинова от БНР Бургас. Екипите на БЧК оказват подкрепа с вода, храна, дрехи,  одеяла, и са в координация с Общинския кризисен щаб на град Царево, съобщи община Царево.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Неблагоприятен ден за планински туризъм

Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба. По високите части вали дъжд и има мъгла. Над 2200 м надморска височина снежната покривка достига 5-10 см. Според прогнозата за времето на Националния институт по..

публикувано на 04.05.24 в 10:26

МВнР отправи призив към българите в Грузия и шведския град Малмьо

Заради продължаващите протести в Тбилиси, външното ни министерство препоръча на българските граждани, посещаващи Грузия, да избягват големи събирания и демонстрации, както и да се информират чрез местните медии за развитието на ситуацията и да следват..

публикувано на 04.05.24 в 09:13

В Русе започват безплатни пешеходни обиколки Ruse Summer Free Tour

Безплатните пешеходни обиколки в Русе Ruse Summer Free Tour на английски език, насочени към българските и чуждестранните гости на града, започват в събота, 4 май. Техният маршрут включва най-емблематичните сгради и места в централните части на Русе...

публикувано на 04.05.24 в 07:10