Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е сред почетните гости на Солунския панаир

Снимка: mig.government.bg

На 87-то издание на Международния панаир, който ще се състои от 9 до 17 септември в Солун, България ще бъде Почетна страна (HonoredCountry) в Международния панаирен и конгресен център в Солун. Участието ни на панаира се организира от Министерството на икономиката и индустрията, което съобщава, че в Солун близо 60 български компании и организации от различни сектори ще покажат "новото технологично лице на България“. Сред тях са организации и институции като Българската агенция за инвестиции (БАИ), Техническият университет (ТУ) в София, Българската академия на науките (БАН) и други. 

Дейността си ще представят и десетки български компании от различни сектори като високи технологии и IT, фирми, свързани с хранително-вкусовата промишленост, с образованието, транспорта, машиностроенето и други. Очаква се да присъстват и президентът Румен Радев, министър-председателят Николай Денков и много министри от българското правителство. Акцент по време на форума ще бъде поставен върху насърчаването на двустранните отношения между България и Гърция в инвестициите, иновации, инфраструктурата, енергетиката, туризма и др.

Солунският международен панаир е с почти стогодишна история и привлича представители на водещи индустриални сектори и предприемачи от цял свят. Той е най-значимото по рода си събитие в Гърция, което се посещава от над 200 000 души, с над 1500 изложители от 19 страни. Сред тях са ОАЕ, САЩ, Люксембург, Бангладеш, Виетнам, Индонезия, Украйна, Босна и Херцеговина, Армения, Иран, Италия, Полша, Сърбия, Кипър, Грузия, Румъния, Индия, Непал и Египет.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

До 2 юни походът "По стъпките на Ботевата чета" ще достигне връх Околчица

От брега на Дунав при Козлодуй, където през 1876 г. от австрийския кораб "Радецки" е слязла четата на Христо Ботев, тръгна 76-ото издание на Националния поход "По стъпките на Ботевата чета". 120-те километра до историческия връх Околчица,..

публикувано на 28.05.24 в 12:52

Посмъртно пренасят в София тленните останки на цар Фердинанд Български

На 29-ти май тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени от град Кобург в София с военен самолет, който ще кацне пред правителствения VIP на летище София около 14 часа. Ковчегът ще бъде свален тържествено и положен в катафалка, която..

публикувано на 28.05.24 в 08:35

Специалистите по френска филология у нас са с добри възможности за професионална реализация

Франкофонските традиции в България имат богата история, която датира от епохата на българското Възраждане. Още тогава френската култура и език са на почит сред по-образованата част на обществото ни в качеството си на носител на..

публикувано на 28.05.24 в 08:25