Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаската прокуратура разследва обстоятелствата около смъртта на загиналите при бедствието в Царево

Снимка: БГНЕС

След потопа в Царево, отнел живота на четирима души, Бургаската окръжна прокуратура започна разследване за причиняване на смърт поради „незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга дейност, представляващи източник на повишена опасност“. По думите на окръжния прокурор Георги Чинев, специален фокус на разследването ще бъде не само документацията, но и всички строително-монтажни дейности по изграждането и експлоатацията на моста в град Царево, на който загинаха четирима души. Направен е оглед на местопроизшествието и телата на загиналите, предстои да бъде назначена техническа експертиза.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Временни противоепидемични мерки заради разпространението на коклюш

От 9 май в България са въведени временни противоепидемични мерки срещу разпространението на коклюш. Според заповедта на здравния министър те ще действат до края на юли. Противоепидемичните мерки предвиждат изолацията и лечението на човек..

публикувано на 09.05.24 в 17:11

До 25 май подаваме заявления за гласуване по настоящ адрес

До 25 май 2024 г. избирателите български граждани с регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на България, могат да подадат писмено искане до общинската администрация по настоящия си адрес, за да бъдат вписани..

публикувано на 09.05.24 в 14:10

Каква е процедурата за получаване на българско гражданство?

В предишна публикация Радио България ви разказа какви са условията и основанията за придобиване на българско гражданство . В следващите редове ще ви разкажем за стъпките по самата процедура. Първата от тях е подаване на молба за българско..

публикувано на 09.05.24 в 10:20