Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намиращият се под домашен арест бизнесмен Васил Божков ще работи за промяната на България

Васил Божков
Снимка: БГНЕС

Завърналият се от Дубай хазартен бос Васил Божков ще работи за промяната на България, обяви самият той на пресконференция чрез видеоконферентна връзка, тъй като е под домашен арест. Според него страната ни няма да се оправи, докато бившият премиер Бойко Борисов, чиято партия ГЕРБ е част от сегашното управление, не бъде изваден от политиката. Това се отнася също до санкционирания по закона “Магнитски” депутат от ДПС Делян Пеевски и “ако може, и партиите, управлявали до 2020 г.”

“Тук има едно огромно мълчаливо мнозинство - 60%, които са промити от Борисов, че нищо не зависи от тях. Има едни 4%, които не подкрепят никого. Трябва да убедим тези хора, че трябва да се събудят”, заяви Васил Божков.

Бизнесменът Васил Божков се върна в София, задържаха го

Бизнесменът нееднократно подчерта, че животът му е застрашен. Той има държавна охрана, назначена му след дадените показания срещу Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и бившия пиар Севделина Арнаудова. Как обаче те го застрашават, както и как е доказал пред разследващите, че преди 2020 г. е плащал "такса спокойствие” на Борисов и Горанов, за да няма проблеми с хазартния си бизнес, така и не стана ясно заради следствената тайна.

Васил Божков беше категоричен, че се е завърнал доброволно в страната, за да работи за нейната промяна, а не защото главният прокурор Иван Гешев е бил сменен, а бившата барета и някогашен съветник в ДАНС Алексей Петров – убит.






БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за следобедни валежи в сряда е подаден в 9 области на Западна България

В сряда, 22 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 12°. През деня ще е слънчево. Още преди обяд от запад ще се заоблачи и преди края на деня ще завали. Максималните температури ще са от 21 до 27°, в столицата 22°...

публикувано на 21.05.24 в 19:40

България днес - 21 май 2024 г.

Празнична се очертава "България днес" на 21 май. Отбелязваме празника на Св. св. Константин и Елена и ще поговорим за един древен митичен ритуал свързан с празника - нестинарството. Ще ви поканим на българска изложба в Гърция и ще отправим поглед към..

публикувано на 21.05.24 в 19:00

ЦИК отново забрани обявяването на резултати от екзитпол в деня на вота

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден - екзитпол, се оповестяват не по-рано от 20,00 часа на 9 юни, това реши Централната избирателна комисия (ЦИК) и забрани на социологическите агенции, които в деня на вота ще правят..

публикувано на 21.05.24 в 17:05