Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намиращият се под домашен арест бизнесмен Васил Божков ще работи за промяната на България

Васил Божков
Снимка: БГНЕС

Завърналият се от Дубай хазартен бос Васил Божков ще работи за промяната на България, обяви самият той на пресконференция чрез видеоконферентна връзка, тъй като е под домашен арест. Според него страната ни няма да се оправи, докато бившият премиер Бойко Борисов, чиято партия ГЕРБ е част от сегашното управление, не бъде изваден от политиката. Това се отнася също до санкционирания по закона “Магнитски” депутат от ДПС Делян Пеевски и “ако може, и партиите, управлявали до 2020 г.”

“Тук има едно огромно мълчаливо мнозинство - 60%, които са промити от Борисов, че нищо не зависи от тях. Има едни 4%, които не подкрепят никого. Трябва да убедим тези хора, че трябва да се събудят”, заяви Васил Божков.

Бизнесменът Васил Божков се върна в София, задържаха го

Бизнесменът нееднократно подчерта, че животът му е застрашен. Той има държавна охрана, назначена му след дадените показания срещу Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и бившия пиар Севделина Арнаудова. Как обаче те го застрашават, както и как е доказал пред разследващите, че преди 2020 г. е плащал "такса спокойствие” на Борисов и Горанов, за да няма проблеми с хазартния си бизнес, така и не стана ясно заради следствената тайна.

Васил Божков беше категоричен, че се е завърнал доброволно в страната, за да работи за нейната промяна, а не защото главният прокурор Иван Гешев е бил сменен, а бившата барета и някогашен съветник в ДАНС Алексей Петров – убит.






БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за валежи във вторник – в северната и южната част на Централна България

Във вторник , 4 юни, през страната ще премине студен фронт. От запад на изток ще превали. В Западна и Централна България има условия за значителни валежи и градушки. Минималните температури ще са между 15 и 20°, в София 15°. Максималните ще са от..

публикувано на 03.06.24 в 19:35

България днес - 3 юни 2024 г.

Пъстроцветна е първата за месец юни „България днес“. В днешната програма ще говорим за „умиращите“ български села и „протестът“ на един млад човек срещу тенденциите. Ще ви разкажем за нов и нетипичен подход в борбата срещу горските пожари,..

публикувано на 03.06.24 в 19:00

Козите в помощ на горите – иновация в предотвратяването на горските пожари

В началото на лятото, когато температурите все още не са толкова високи, а пролетните дъждове са достатъчно обилни, изглежда че е рано да се говори за горски пожари. Но според експертите, ако отсега не се вземат превантивни мерки, в идните месеци..

публикувано на 03.06.24 в 10:35