Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В село Пробуда празнуват чесъна с вкусни ястия и музика

За шести път в търговищкото село Пробуда ще се проведе Празник на чесъна – традиционен за населеното място зеленчук, който се отглежда от поколения наред. Местните жители твърдят, че опиталите от пробуденския чесън не спират да го търсят заради вкусовите му качества.

Празничната програма включва кулинарен конкурс за ястие с чесън в четири категории – топло предястие, студено предястие, основни ястия и тестени изделия. Предвидена е също музикална програма и базар в подкрепа на местните производители. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мартеници или родопски байници – символ на надеждата за хубавото, което предстои

Мартеницата е един от символите на България – считан за предвестник на пролетта и прогонването на мрака. Всяка година на първи март, дори далеч от родината, българите закичваме близки и приятели с усуканите бели и червени конци, с..

публикувано на 01.03.24 в 04:30

Костинброд кани българи от Сърбия за фолклорния фестивал “Шопски наниз”

Четиринадесетото издание на Международния фолклорен  фестивал “Шопски наниз”  ще  се проведе на 19, 20 и 21  април  2024 г., в Народно читалище "Иван Вазов-1947" в гр. Костинброд. Към събитието се канят да се присъединят и българите от Сърбия, съобщава..

публикувано на 28.02.24 в 17:41

Два дни в Априлци празнуват сланината и греяната ракия

Празникът на сланината и греяната ракия събра в планинския град Априлци хиляди гости от цялата страна. “ Тези два дни ще бъде пълно с песни и танци, греяна ракия, препечена сланинка. Празникът е повод хората да видят каква невероятна природа имаме и..

публикувано на 24.02.24 в 16:42