Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Управляващото мнозинство иска обединяване на разузнавателните служби

Атанас Атанасов
Снимка: БГНЕС

"Имаме готов Закон за създаване на единна разузнавателна служба, която ще обедини Държавна агенция разузнаване и Военното разузнаване", заявяви пред в-к „24 часа“ Атанас Атанасов, председател на парламентарната комисия за специалните служби.

„Малка България има две разузнавателни служби, които често са в нездрава конкуренция и се занимават с това да се разузнават взаимно. Както навремето беше създаден единен контраразузнавателен орган и бяха обединени цивилното и военното контраразузнаване, по огледален начин трябва да бъде създадена и единна разузнавателна служба“, отбеляза Атанасов и призова да се използва опитът на Германия в тази област. Депутатът иска също да се увеличи финансирането на оперативната дейност на службите и да се засили парламентарният контрол над тяхната работа.


Още от категорията

Президентът Румен Радев.

Българският президент стана жертва на фалшив видеоклип

Фалшив видеоклип с образа и гласа на българския президент е свален от интернет пространството, съобщиха от пресцентъра на МВР. Незабавните действия от специализираните служби на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) са..

публикувано на 09.12.23 в 15:10

Падна ветото на президента за даряване на бронетранспортьори на Украйна

Парламентът отхвърли ветото на президента Румен Радев върху ветото на президента върху Закона за ратифициране на споразумението с Украйна за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника. Против ветото върху дарението на 100..

публикувано на 08.12.23 в 18:05

По съседски: Събития с балкански адрес

Словения удължи въведения граничен контрол към Хърватия и Унгария Словенското правителство удължи до 21 декември контрола по границите с Хърватия и Унгария с цел предотвратяване на тероризма, екстремизма и трансграничната престъпност,..

публикувано на 08.12.23 в 11:42