Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зърнопроизводители на протест заради възобновения внос на украинска продукция

Снимка: БГНЕС

Земеделски производители от цялата страна днес излизат на национален протест по повод решението на Народното събрание да бъде възобновен вносът на селскостопански стоки от Украйна. Те ще блокират гранични пунктове и главни пътища, а ден по-късно ще демонстрират пред Министерския съвет в столицата.

Светлана Боянова, изпълнителен директор на Националната аграрна камара, заяви пред БНР, че браншът настоява да бъде преразгледано решението за отмяна на забраната на украински стоки. “Очакваме и държавата да създаде условия, за да потърсим пазари”, добави тя.

Николай Денков за зърнопроизводителите: Аз с терористи не преговарям

Премиерът обяви, че ще покани на следващ разговор недоволните зърнопроизводители

Засега няма отговор на протегнатата ръка за преговори от страна на премиера Николай Денков, след като той сравни недоволните зърнопроизводители с терористи.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за следобедни валежи в сряда е подаден в 9 области на Западна България

В сряда, 22 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 12°. През деня ще е слънчево. Още преди обяд от запад ще се заоблачи и преди края на деня ще завали. Максималните температури ще са от 21 до 27°, в столицата 22°...

публикувано на 21.05.24 в 19:40

България днес - 21 май 2024 г.

Празнична се очертава "България днес" на 21 май. Отбелязваме празника на Св. св. Константин и Елена и ще поговорим за един древен митичен ритуал свързан с празника - нестинарството. Ще ви поканим на българска изложба в Гърция и ще отправим поглед към..

публикувано на 21.05.24 в 19:00

ЦИК отново забрани обявяването на резултати от екзитпол в деня на вота

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден - екзитпол, се оповестяват не по-рано от 20,00 часа на 9 юни, това реши Централната избирателна комисия (ЦИК) и забрани на социологическите агенции, които в деня на вота ще правят..

публикувано на 21.05.24 в 17:05