Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Вицепрезидентът смята, че премиерът трябва да подаде оставка

Снимка: Ройтерс

Това да наречеш производителите на зърно в България зърнари и да ги определиш като терористична организация е за оставка”, заяви пред БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова.

Думите й се отнасят до вчерашното изявление на премиера Николай Денков, в което той сравнява с терористи недоволните от възобновения внос на украинска продукция зърнопроизводители. Въпреки че бяха поканени на среща от министър-председателя, те отказаха да се явят.

Николай Денков за зърнопроизводителите: Аз с терористи не преговарям”

Премиерът обяви, че ще покани на следващ разговор недоволните зърнопроизводители

“Има насъскване на производители срещу преработватели”, каза още Илияна Йотова. Според нея по-лесното решение е било да се намери консенсусен вариант за вноса на зърното чрез предварителен анализ, както са направили други страни.

БНР подкасти:

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Гърците ще могат да гласуват и по пощата Гръцкото правителство взе решение, според което гърците в страната и зад граница ще могат да гласуват и по пощата. Новината за това съобщи гръцкият премиер Кириакос Мицотакис, цитиран от..

публикувано на 01.12.23 в 10:55

Президентът Румен Радев представя България на срещата за климата в Дубай

Българска делегация, начело с президента Румен Радев, ще вземе участие в 28-ата сесия на Конференцията на ООН за климата (COP 28)  в Дубай, Обединени арабски емирства . На 2 декември Радев ще направи национално изказване в рамките на Срещата на върха..

публикувано на 01.12.23 в 06:15

Еврокомисарят Паоло Джентилони потвърди в София подкрепата за България в Шенген

На среща с премиера Николай Денков в София европейският комисар по икономика Паоло Джентилони изказа пълна подкрепа от Европейската комисия за членството на България в Шенген, както и за усилията за изпълнение на критериите за еврозоната. Еврокомисарят е..

публикувано на 30.11.23 в 15:20