Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев ще се изкаже на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът Румен Радев, който е на работно посещение в Ню Йорк, САЩ, начело на българската делегация в рамките на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН, ще направи изказване в рамките на Общия дебат на сесията. 

Изказването се предвижда за около 19.00-19.30 часа българско време, а темата на дебата е „Възстановяване на доверието и възобновяване на глобалната солидарност: ускоряване на действията по Дневен ред 2030 г. и неговите цели за устойчиво развитие за постигане на мир, просперитет, прогрес и устойчивост за всички“.

На 21 септември президентът Радев ще проведе среща с  генералния секретар на ООН Антониу Гутериш.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево и приятно топло на 22 септември

През нощта ще се изясни почти над цялата страна. В сутрешните часове на места в низините и котловините временно ще има намалена видимост. В неделя над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Облачността над североизточните райони и..

публикувано на 21.09.24 в 18:05

Пешеходен тур "По стъпките на българската държавност" във Велико Търново

На 22 септември 2024 г., неделя, Регионален исторически музей-Велико Търново кани жителите и гостите на Старата столица на тематичен безплатен пешеходен тур "По стъпките на българската държавност", посветен на 116 години от обявяване на Независимостта на..

публикувано на 21.09.24 в 13:58

Почетоха паметта на загиналите пилоти Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин

С военен ритуал днес в авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, които загинаха при катастрофа с учебно-транспортен самолет  L-39 ZA на 13 септември 2024 г. при подготовка на..

публикувано на 21.09.24 в 13:24