Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сценарий за действие при разрушително земетресение ще разиграе БЧК

Снимка: Facebook / BulgarianRedCross

Национално партньорско учение за реакция при земетресения ще проведе Българският Червен кръст, съобщиха от организацията. То ще е в периода от 21 до 24 септември 2023 г. в Националния логистичен учебен център на организацията в софийското село Лозен.

Сценарият на учението е за мащабно бедствие вследствие разрушително земетресение с епицентър в близост до София. "Първоначалните данни сочат, че 300 души са загинали, над 150 000 се нуждаят от помощ, а засегнатите са повече от 200 000”, гласи сценарият.

В учението ще се включат 160 професионалисти от БЧК, екипи на ПСС с кучета за издирване, служители на службите за пожарна безопасност и аварийна помощ и др.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Румен Радев: На Великден нека си пожелаем вяра и сили за достойни дела в наситения с изпитания живот

Президентът Румен Радев поздрави българите за Възкресение Христово. “ Пожелавам здраве, мир и любов във всеки български дом! Нека светлината и радостта на най-големия християнски празник изпълват сърцата и мислите ни и укрепват взаимното..

публикувано на 05.05.24 в 09:50
Митрополит Григорий

Православните християни празнуват Възкресението Христово

В полунощ пред патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски” наместник-председателят на Светия синод – врачанският митрополит Григорий, възвести Христовото Възкресение и отправи благослов към българския народ. “ Христос воскресе! Тържествено..

публикувано на 05.05.24 в 09:15

Столичната община украси София с инсталации от декоративни великденски яйца

Декоративни яйца, украсени с естествени цветя и зеленина, украсяват София на Великден. Инсталациите с височина между един и два и половина метра са поставени с помощта на Столичната община. Украсата с един от традиционните символи на празника може..

публикувано на 05.05.24 в 07:00