Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейска седмица на спорта #BeActive обединява активни граждани в редица градове

Снимка: Pixabay

Под мотото “Всички заедно за спорта” Министерството на младежта и спорта организира Европейска седмица на спорта #BeActive. Официалното откриване на деветото й издание ще се проведе днес от 18,00 ч. пред столичния Национален дворец на културата.

В програмата на събитието, което ще продължи до 30 септември, са включени множество инициативи за насърчаване на активното спортуване, за подобряване на физическата активност и за популяризиране на здравословното хранене.

#BeActive се провежда по идея Европейската комисия и в него ще се включат градовете София, Кюстендил, Стара Загора, Ямбол, Несебър, Бяла и Монтана.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боряна Калейн

Българските гимнастички със злато, сребро и бронз на домашната Световна купа

С пълен комплект медали се окичиха българските състезателки в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София. В индивидуалната надпревара Боряна Калейн изигра отлично съчетанията си с бухалки и лента и спечели титлата. Стилияна..

публикувано на 14.04.24 в 09:14
Кимия Ализаде

Олимпийската медалистка в таекуондото Кимия Ализаде ще се състезава за България

Световната звезда в таекуондото Кимия Ализаде – обявена за една от стоте най-влиятелни личности, според BBC, получи български паспорт и ще може да представлява страната ни на олимпиадата в Париж. Така България за първи път ще има участник в..

публикувано на 13.04.24 в 14:06
Сестри Стоеви

Стефани и Габриела Стоеви на полуфинал на европейското по бадминтон

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви се класираха за полуфиналите на двойки жени на Европейското първенство по бадминтон в германския град Саарбрюкен. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. Трикратните европейски шампионки..

публикувано на 13.04.24 в 11:02