Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова:

Президентът няма да допусне да бъде сложена ръка на службите

Илияна Йотова
Снимка: БГНЕС

Недоверие в службите изказват хора, които искат да сложат ръка на службите и за първи път в най-новата ни история да има политически отпечатък върху българските служби за сигурност. Сигурна съм, че президентът Радев няма да го допусне.” Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти във Велико Търново по повод идеята на “Продължаваме промяната - Демократична България” за законодателни промени, с които да се създаде Единна разузнавателна служба, обединяваща Държавна агенция “Разузнаване” и военното разузнаване, и техните председатели да се избират от Народното събрание, а не както досега от президента.

Управляващото мнозинство иска обединяване на разузнавателните служби

В старопрестолния град Илияна Йотова присъства на издигането на националното ни знаме по повод Деня на Независимостта и се включи в празничното шествие до паметника “Майка България“. В словото си тя изтъкна, че независимостта е в основата на създаването на българската държава.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите отхвълиха на първо четене промени, засягащи смяната на пола на деца

Народното събрание отхвърли на първо четене петте проекта за промени в Закона за закрила на детето. Най-спорните предложения в тях се отнасят до смяната на пола на деца под 18 години. Законопроектът на “Има такъв народ” предвижда пълна забрана..

публикувано на 26.09.24 в 15:32

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 19

В брой 19 на предаването слушайте: За българите в Кипър и отношението им към българския език и култура - Мария Мавруди, председател на Културната асоциация на българите в Кипър; Защо българите в Албания срещат трудности с употребата на..

публикувано на 26.09.24 в 12:00

Преводачът Свилена Георгиева: Изучаването на чужди езици ни научава да обичаме и ценим нашият български

Културно и езиково многообразие – с това се отличава Европейският съюз, а езиците, които се говорят в общността са важна част от културното наследство на Европа. В ЕС има 24 официални езика и всеки път, когато към ЕС се присъединяват държави..

публикувано на 26.09.24 в 11:40