Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хеликоптер, излетял тази сутрин, е в неизвестност

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Частен селскостопански хеликоптер е изчезнал край село Гърмен, недалеч от Гоце Делчев. До момента няма връзка с пилота. Машината е наета от Югозападното държавно предприятие, за да пръска боровите гори срещу вредители.

Според кмета на община Гърмен Феим Иса пилотът е излетял тази сутрин в 7,40 часа от селото и наобед е трябвало да кацне в района на пловдивското село Цалапица. Останалата част от екипажа е тръгнала с микробус. По-късно колегите на пилота са съобщили, че нямат връзка с него.

Междувременно стана ясно, че сигнал за възможен инцидент е подаден в Спешния център в Гоце Делчев и в Благоевград. Екипи незабавно са тръгнали към района на Гърмен, но до момента няма открит паднал хеликоптер.

Към мястото са изпратени линейки от Благоевград и Гоце Делчев, а в издирването се е включил и вертолет “Кугар”.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Професионалното прегаряне се среща най-често сред хората с обществено значими професии

Физическото и психично здраве на хората, и то през целия жизнен цикъл, е   на фокус в дните от Европейската седмица на общественото здраве (EUPHW – 13-17 май). Инициативата насърчава сътрудничеството между медицинските специалисти в Европа, подчертава..

публикувано на 15.05.24 в 10:15

Български и чужди учени обсъждат българския език у нас и по света

Поредната Международна годишна конференция на Института за български език "Проф. Любомир Андрейчин" при БАН ще се проведе на 15 и 16 май в София. По традиция на форума се разглеждат постиженията и тенденциите в областта на изследването на българския..

публикувано на 15.05.24 в 07:25

Интензивни валежи се очакват в Югозападна България в сряда

В сряда , 14 май, минималните температури ще са между 5 и 10°, в София 9°. Облачността ще е значителна, с дъждове предимно в западната половина на страната. В Югозападна и Централна Южна България, валежите ще са интензивни. Максималните температури..

публикувано на 14.05.24 в 19:40