Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков:

Българските служби се задействат едва след като други ни посочат шпионите

Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Докато българските служби не заработят по проактивен начин, националната ни сигурност ще бъде подложена на риск. Тази констатация направи пред Нова тв съпредседателят на “Продължаваме промяната - Демократична България” Кирил Петков по повод емблематични случаи от последните дни.

Петима българи са обвинени във Великобритания в шпионаж в полза на Русия

Съдбата на Руската църква в София ще бъде решена от Руската православна църква

Не може Северна Македония да има по-добра информация за руските шпиони в България отколкото нашите служби. Не е нормално първо английските служби да казват “Тези българи са руски шпиони” преди ние да знаем за тях”, заяви политикът. По думите му, това доказва, че службите ни за сигурност винаги се задействат вследствие на чуждо откритие за хора, които пребивават в страната ни или са българи.

Кирил Петков подчерта, че чуждестранните служби са знаели преди българските за присъствието на шпиони у нас, както и че ДАНС е допуснала пропуск относно случаите с експулсираните трима свещеници от Руската църква в София и петимата ни сънародници, обвинени от Великобритания за шпионаж в полза на Русия.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Турция е готова да преразгледа споразумението между “Булгаргаз” и “Боташ”

На среща между българския и турския енергиен министър в Истанбул е било изразено желанието на българската страна за преразглеждане на споразумението между “Булгаргаз” и “Боташ” за доставка на газ, а от турска – проявено разбиране и готовност за..

публикувано на 28.04.24 в 09:10

По съседски: Събития с балкански адрес

На 8 май македонците избират президент между Силяновска и Пендаровски С 40,08% срещу 19,92% от гласувалите в първия тур на президентските избори в Северна Македония кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска отива на втория тур на..

публикувано на 26.04.24 в 10:45

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18