Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

1 януари 2025 г. е целевата дата за приемане на еврото

Снимка: Радио ВИДИН

България ще запише в официален документ 1 януари 2025 г. като целева дата за приемане на еврото, става ясно от проект, публикуван на правителствения сайт.

Страната ни пропусна 1 януари 2024 – предишната целева дата за въвеждане на европейската валута, след като служебният кабинет не изпрати доклад за изпълнение на критериите за членство в еврозоната с довода, че заради политическата криза не са направени необходимите законови промени.

Сегашният парламент приема ключовите закони, а през седмицата Европейската централна банка даде положителна оценка на новия закон за БНБ, който трябва да влезе в сила с присъединяването ни към еврозоната.БНР подкасти:

Още от категорията

Ръст на заетите в IT сектора у нас, браншът привлича специалисти и от чужбина

Софтуерният бранш е най-солидарният и социално отговорен бизнес в България. Той внася данъци и осигуровки, които са три пъти над средното за страната, движи потреблението в икономиката, основен инвеститор е в промяната на качеството на работната..

публикувано на 04.12.23 в 13:00
Николай Денков

Николай Денков не очаква проблеми при гласуването на държавния бюджет

Очаквам държавният бюджет да бъде приет навреме, да бъде балансиран и такъв, какъвто е подготвен, заяви пред журналисти премиерът Николай Денков след церемонията по първа копка за изграждането на автомагистрала “Русе – Велико Търново” край град Бяла...

публикувано на 03.12.23 в 14:34
Кирил Вътев

Няма да продаваме държавни земи

Земеделският министър Кирил Вътев потвърди пред БНР, че земи от Държавния поземлен фонд няма да се продават. Заради появилата се информация за подобно намерение, президентът Румен Радев се закани да наложи вето върху бюджет 2024, а финансовият министър..

публикувано на 03.12.23 в 12:11