Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България и САЩ подписват Меморандум за противодействие на чуждестранното манипулиране на информация

Снимка: Генерално консулство на България в Чикаго

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел ще ръководи българската правителствена делегация на втората сесия на Стратегическия диалог между Република България и САЩ, която ще се състои днес във Вашингтон. В делегацията са включени министрите на правосъдието, на енергетиката, на иновациите и растежа и зам.-министри.

По време на разговорите ще бъдат обсъдени подкрепата за Украйна, противодействието на дезинформацията, върховенството на закона, задълбочаването на сътрудничеството в икономиката, енергетиката, отбраната и разширяването на двустранните връзки. Ще бъде подписан също Меморандум за разбирателство между двете страни за противодействие на чуждестранното манипулиране на информация.

Стратегическият диалог на високо равнище между Република България и САЩ е форум за консултации и сътрудничество по глобални, регионални и двустранни въпроси от взаимен интерес.БНР подкасти:

Още от категорията

Президентът Румен Радев.

Българският президент стана жертва на фалшив видеоклип

Фалшив видеоклип с образа и гласа на българския президент е свален от интернет пространството, съобщиха от пресцентъра на МВР. Незабавните действия от специализираните служби на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) са..

публикувано на 09.12.23 в 15:10

Падна ветото на президента за даряване на бронетранспортьори на Украйна

Парламентът отхвърли ветото на президента Румен Радев върху ветото на президента върху Закона за ратифициране на споразумението с Украйна за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника. Против ветото върху дарението на 100..

публикувано на 08.12.23 в 18:05

По съседски: Събития с балкански адрес

Словения удължи въведения граничен контрол към Хърватия и Унгария Словенското правителство удължи до 21 декември контрола по границите с Хърватия и Унгария с цел предотвратяване на тероризма, екстремизма и трансграничната престъпност,..

публикувано на 08.12.23 в 11:42