Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България отпуска поредна финансова помощ за район Тараклия в Молдова

Снимка: moldovenii.md

Споразумение за отпускане на около 1,5 млн. лева (14,5 млн. леи) от България за нуждите на район Тараклия беше подписано в Българското посолство в столицата на Молдова от посланик Мая Добрева и председателя на район Тараклия Иван Паслар. 

"Финансовата помощ беше отпусната от Народното събрание на България въз основа на преговори между председателя на района и ръководството на България", съобщи в профила си във Фейсбук зам.-председателят на район Тараклия Александър Боримечков, който присъства на церемонията по подписването. 

Средствата ще бъдат използвани за строителството на нова спортна зала за гимназията в Тараклия и за довършване на хранителен блок в училището в Твърдица, в район Тараклия.  


Още от категорията

В Ниш президентите Румен Радев и Александър Вучич разговаряха за правата на българското малцинство в Сърбия.

В Ниш Радев и Вучич разговаряха на 4 очи за българското малцинство

По време на посещението си в Сърбия, за да участва в церемонията по откриване на междусистемната газова връзка България-Сърбия (IBS) в Ниш, българският президент Румен Радев проведе разговор на четири очи с домакина си Александър Вучич. "Имахме..

публикувано на 10.12.23 в 13:37

Коледна работилница събра българи от Швейцария във Веве

Повече от 180 българи, живеещи в Лозана, Веве, Берн, Морж, Цюрих, Женева, Фрибург, Вилньов и Ивердон се събраха на организираното от Българо-швейцарска асоциация за култура, традиции и просвета "Канатица“ ателие за сурвачки и коледни играчки...

публикувано на 10.12.23 в 11:34
Тридневен празник на българскта книга в Чикаго

Тридневен пазар на българската книга в Чикаго

Пазар, представящ най-новите български книги, ще се проведе в културен център „Магура“ в Чикаго, САЩ, от 8 до 10 декември. За първи път той ще продължи три последователни дни, съобщават във Фейсбук от Културния център. Български творци от целия свят..

публикувано на 08.12.23 в 14:46