Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Бъдещето на вятърната енергия у нас ще бъде обсъдено на кръгла маса

Снимка: Facebook / csdbg

“Разгръщане на потенциала за вятърна енергия на сушата в България” е темата на кръгла маса, която организира днес в София Центърът за изследване на демокрацията.  

На форума ще бъде представен анализ на бъдещия потенциал за развитие на вятърна енергия в България, разработен съвместно с Австрийския технологичен институт. 

Отключването на потенциала за вятърна енергия е в основата на европейската политика за постигане на климатична неутралност и преодоляването на рисковете пред енергийната сигурност. Макар и у нас развитието на сектора да буксува заради редица управленски и регулаторни дефицити, страната ни притежава огромен вятърен ресурс както на сушата, така и в Черно море, подчертават организаторите на кръглата маса. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Кристина де Бройн

Всяко четвърто българско дете живее в риск от бедност

От 2014 до 2021 г. България е успяла да намали детската бедност с 8,3%, сочи доклад на УНИЦЕФ, изследващ 40 страни от ЕС и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Пред „Нова телевизия“ Кристина Де Бройн представител за България на УНИЦЕФ..

публикувано на 10.12.23 в 17:16
Времето остава топло за декември.

Седмицата започва с топло за сезона време и без валежи

В понеделник  минималните температури ще са от минус 3 до 2°, в София 0°. През деня ще е предимно слънчево. Предиобед на места в низините и котловините ще има мъгли и ниска облачност. Привечер от северозапад ще започне заоблачаване. М аксималните..

публикувано на 10.12.23 в 17:11

София подкрепя предложения от Еврокомисията регламент за ГМО храни и фуражи

На 11 декември в Брюксел министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще участва в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство. На форумът ще се обсъжда искането на Еврокомисията за постигане на общ подход по Предложението за регламент..

публикувано на 10.12.23 в 14:19