Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на отворените врати в Министерството на външните работи

Снимка: mfa.bg

Българското Министерство на външните работи обяви 30 септември за Ден на отворените врати. Тези, които изберат да прекарат част от съботния ден във външното ни министерство, ще могат да видят така наречения „Черен мрамор“ – фоайето, през което са преминали стотици официални чуждестранни делегации, и да се запознаят отблизо с работата на различните дирекции. 

В рамките на деня Държавният културен институт към министъра на външните работи ще организира интересни турове, на които гостите ще могат да научат повече за връзките между културата и дипломацията.

Влизането в сградата е организирано в три периода - 10:00-12:00 ч., 12:00-14:00 ч. или 14:00-16:00 ч., като предварително трябва да се запълни формата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: НБУ „Св. св. Кирил и Методий“- Атина

Международен форум "Пътят на светлината" в Атина акцентира на приноса на съпокровителите на Европа Св.св. Кирил и Методий

На 11 май – денят, в който православната църква почита Светите равноапостоли Кирил и Методий, в Атина ще се проведе Международен научен форум "Пътят на светлината“. Събитието е посветено на делото на светите братя и техните ученици и ролята на..

публикувано на 07.05.24 в 12:35

Слънчево и още по-топло време

Във вторник ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове, главно над планинските райони, ще се развие купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, който в Дунавската равнина временно ще се ориентира от..

публикувано на 06.05.24 в 18:30
Атанас Запрянов

Получаваме първите F-16 в началото на следващата година

Първите изтребители F-16 ще пристигнат в началото на 2025 г., съобщи пред БНТ служебният военен министър Атанас Запрянов. Наесен български пилоти ще се обучават в Съединените щати как да управляват летателните машини. Също догодина ще получим и новите..

публикувано на 06.05.24 в 13:48