Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приятно слънчево време в неделя

Снимка: Pixabay

В неделя над България ще преобладава слънчево време. Увеличения на облачността ще има главно в следобедните часове. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София – около 24°.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 – около 9°.

Над Балканския полуостров ще преобладава слънчево време, след обяд над планинските райони с по-значителни временни увеличения на облачността, но съществени валежи не се очакват. Температурите ще се задържат малко по-високи от обичайните за началото на октомври. Те ще се движат от 24° в София и Белград до 29° в Букурещ.

Над Южна, по-голямата част от Западна и Централна Европа, в поле на високо атмосферно налягане, времето ще бъде слънчево и топло за началото на октомври. По-значителни увеличения на облачността ще има над източните райони от средноевропейските страни, също и над Прибалтика, Беларус и Украйна, където ще преминава студен атмосферен фронт, свързан с циклон, с център над Баренцово море. Облачно, на много места с валежи от дъжд, а в най-северните райони и от сняг ще е времето над Северна Европа и северните райони от райони от Източноевропейската равнина. Над централните и южните райони от Европейска Русия ще бъде предимно слънчево. Под влияние на дълбок атлантически циклон над Британските острови ще преобладава облачно и валежно време, там ще е и ветровито. Най-хладно в Европа ще е в Санкт Петербург - 15°, най-горещо - в Мадрид - 32°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вижте разпределението на партийните мандати в 50-ото Народно събрание

ЦИК обяви мандатите в новия 50-ти парламент на България.  Получилата най-много гласове на отминалите на 9 юни избори за Народно събрание  коалиция ГЕРБ-СДС ще има 68 депутати. Втората по численост парламентарна група - на ДПС - 47, "Продължаваме..

публикувано на 14.06.24 в 13:41

Силна буря и едра градушка доведоха до бедствено положение в няколко български общини

След снощната буря, придружена с градушка и силен вятър, няколко общини в страната понесоха сериозни щети и обявиха бедствено положение.  За кошмарна гледка, невиждана досега опустошителна буря, апокалипсис с изпокъсани електрически проводници,..

публикувано на 14.06.24 в 11:07

Жълт и оранжев код за опасни валежи в 19 области на Централна и Източна България

В петък,14 юни, през страната с умерени ветрове ще премине студен атмосферен фронт. На много места ще има кратки, но интензивни валежи с гръмотевици. В Югоизточна България има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°,..

публикувано на 13.06.24 в 19:40