Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Синдикатите отказват преговори с премиера за енергетиката

Снимка: БГНЕС

Трети ден продължава блокадата на автомагистрала „Тракия“, Подбалканския път и „Прохода на „Републиката“, от протестиращите енергетици и миньори. Те искат преразглеждане на енергийните планове и плановете за развитие на въгледобивните региони. В събота протестиращите отказаха среща с министъра на енергетиката Румен Радев. Той призна, че управляващите са допуснали комуникационни грешки при представянето на плановете.

В неделя премиерът Николай Денков организира в София среща от 16 ч. с лидерите на двата големи синдиката – КНСБ и „Подкрепа“, федерациите на миньорите и енергетиците. В събота от синдикатите заявиха, че няма да отидат на преговори в неделя и поискаха извънредно заседание на правителството и там да обсъдят спорните планове. "Наслушали сме се на много такива сюжети - едно е обещано, съвсем друго нещо в реалността", каза пред БНТ президентът на синдиката "Подкрепа" Димитър Манолов. 

Още от категорията

Президентът Румен Радев.

Българският президент стана жертва на фалшив видеоклип

Фалшив видеоклип с образа и гласа на българския президент е свален от интернет пространството, съобщиха от пресцентъра на МВР. Незабавните действия от специализираните служби на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) са..

публикувано на 09.12.23 в 15:10

Падна ветото на президента за даряване на бронетранспортьори на Украйна

Парламентът отхвърли ветото на президента Румен Радев върху ветото на президента върху Закона за ратифициране на споразумението с Украйна за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника. Против ветото върху дарението на 100..

публикувано на 08.12.23 в 18:05

По съседски: Събития с балкански адрес

Словения удължи въведения граничен контрол към Хърватия и Унгария Словенското правителство удължи до 21 декември контрола по границите с Хърватия и Унгария с цел предотвратяване на тероризма, екстремизма и трансграничната престъпност,..

публикувано на 08.12.23 в 11:42