Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българката Валентина Бърнет е най-добрата акушерка във Великобритания 

Снимка: БТА

Валентина Бърнет от Добрич спечели годишната награда Who Cares Wins на вестник “Сън” в категорията “Най-добра акушерка”.  

Наградите отличават специалисти, заети в държавното здравеопазване, за изключително отношение и проявени грижи отвъд служебните задължения. Отличията бяха връчени на церемония в присъствието на премиера на Великобритания Руши Сунак, както и на познати лица от спорта, шоубизнеса и политиката.  

Българката пристига през 2003 г. във Великобритания и от 15 години работи в АГ болница в Саутхамптън. Седмица преди официалната церемония тя е поканена в студиото на “Канал 4“, където лично популярният телевизионен шеф готвач Джейми Оливър ѝ съобщава новината, че е победител.

Валентина Бърнет посвещава наградата на своите колеги, които дават всичко от себе си за здравето и благополучието на пациентите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Деница Грубер и нейният живот, отдаден на илюстрацията в Германия

Желание и умение да рисува има почти всяко дете. Колкото до таланта – понякога са нужни години, за да бъде той забелязан и признат. Особено ако се случи така, че израстваш в България в зората на демокрацията. Именно такава е историята на сънародничката..

публикувано на 18.06.24 в 09:15

Световната среща на българските медии в Украйна ще е в хибриден формат

Деветнадесетата Световна среща на българските медии, организирана от Българската телеграфна агенция, ще се състои между 18 и 21 юни в 3 града в Украйна – Одеса, Болград и Измаил, където има големи български общности. Темата на тазгодишното..

публикувано на 17.06.24 в 08:35
Християн Пендиков

Македонската съдебна система проточва делото за пребития българин в Охрид

Делото за побоя над Християн Пендиков върви изключително бавно, с множество отлагания, понякога доста смешни, коментира пред БНР кореспондентът на БТА в Скопие Маринела Величкова. Тя напомни, че последното заседание в Охрид е било отложено по..

публикувано на 12.06.24 в 11:14