Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българката Валентина Бърнет е най-добрата акушерка във Великобритания 

Снимка: БТА

Валентина Бърнет от Добрич спечели годишната награда Who Cares Wins на вестник “Сън” в категорията “Най-добра акушерка”.  

Наградите отличават специалисти, заети в държавното здравеопазване, за изключително отношение и проявени грижи отвъд служебните задължения. Отличията бяха връчени на церемония в присъствието на премиера на Великобритания Руши Сунак, както и на познати лица от спорта, шоубизнеса и политиката.  

Българката пристига през 2003 г. във Великобритания и от 15 години работи в АГ болница в Саутхамптън. Седмица преди официалната церемония тя е поканена в студиото на “Канал 4“, където лично популярният телевизионен шеф готвач Джейми Оливър ѝ съобщава новината, че е победител.

Валентина Бърнет посвещава наградата на своите колеги, които дават всичко от себе си за здравето и благополучието на пациентите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мартин Чилев, Дуисбург: Има изявен интерес към вота за Европейски парламент

Изборният ден в германския град Дуисбург, провинция Северен Рейн Вестфалия, протича спокойно. Ако съдим от последните пет вота, активността в града варира между 300 и 500 души. Сънародникът ни Мартин Чилев, който е част от секцията, разположена на..

публикувано на 09.06.24 в 16:45

Веселин Цочев, Цюрих: Политиката на България трябва да е към приобщаване на най-предприемчивите ни хора, които обаче са в чужбина

В Швейцария живее голяма общност от активни и високообразовани българи. Част от тях са студенти или вече са завършили престижния  Политехнически университет на гр. Цюрих, известен още като "Айнщайнов университет". Част от неговите възпитаници отдавна..

публикувано на 09.06.24 в 16:35
Сибила Стоянова

Българските избори в Белгия – вот за победител или коалиция

При необичайно слънчево време протича изборният ден в Брюксел, научаваме от Сибила Стоянова, секретар на една от двете изборни секции, отворена в посолството на България в белгийската столица и от общо 16 в страната домакин на Европейския парламент...

публикувано на 09.06.24 в 16:00