Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ПП-ДБ внесе предложения за реформи в службите, ГЕРБ няма да ги подкрепи 

Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ПП-ДБ внесе в деловодството на Народното събрание законопроекти за реформи в службите за сигурност.  

По този повод съпредседателят на коалицията Кирил Петков съобщи, че е провел срещи с австрийския външен министър и парламентарни партии и темата е била “Шенген”. “Те заявиха, че най-големият въпрос във връзка с тяхното вето е сигурността на миграционните потоци, сигурността на границите, информационна сигурност”, добави той.  

Според Кирил Петков парламентът също носи отговорност за присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство и това е причината да бъдат внесени законопроектите. Той изрази надеждата ГЕРБ, която “показва непълна готовност да подкрепи законите”, да промени виждането си. “Един от големите приоритети, за да подкрепим това правителство заедно, беше влизането ни в Шенген”, припомни бившият премиер.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му няма да гласува “за” предложените промени. С действията си в последно време директорите на службите с нищо на са направили впечатление, че трябва незабавно да бъдат свалени”, каза още той.


Още от категорията

Христо Хинков

Сериозни финансови нарушения зад уволнението на директора на "Пирогов"

Здравният министър Христо Хинков заяви на брифинг, че е уволнил директора на най-голямата болница "Пирогов" заради сериозни финансови нарушения, констатирани в одитния доклад от проверката в лечебното заведение, предаде репортерът на БНР Цветелина..

публикувано на 06.12.23 в 16:11

ГЕРБ наказва “некоалиционния” си партньор заради неспазване на ангажименти

ГЕРБ ще бойкотира пленарните заседания с изключение на тези, засягащи промените в Конституцията, обяви председателят на парламентарната ѝ група Десислава Атанасова. “ Няма да подкрепим нито един законопроект на Министерския съвет, докато няма реален..

публикувано на 05.12.23 в 15:23

Президентът наложи вето на износа на бронирана транспортна техника за Украйна

Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане в парламента Закона за ратифициране на Споразумението, с което България предоставя безвъзмездно на Украйна стари, разконсервирани бронетранспортьори. В мотивите към ветото пише, че депутатите не са били..

публикувано на 04.12.23 в 18:10