Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков: Има съгласие за изработването на енергийна стратегия 

Снимка: БГНЕС

"Има пълно съгласие, че трябва да се подготви енергийна стратегия на страната през следващите няколко месеца", заяви на брифинг премиерът Николай Денков след среща с представители на работодателските организации. Той обсъди с тях основните мерки, предвидени в териториалните планове за справедлив преход.  

“Налице е недостиг на работна ръка и задачата е как тези хора, които са притеснени за своето бъдеще, да разберат, че за тях може да има още по-добри възможности, заплащане и работна среда”, изтъкна министър-председателят. По думите му, необходимо е да бъдат привлечени инвеститори и да се създаде прозрачен процес. “Така ще се осигури иконмическото развитие на страната и възможно най-добрите условия за работещите”, добави Николай Денков. 

Според премиера основната критика от страна на работодателските организации е че комуникацията на правителството с работодателите и потенциалните инвеститори би могла да бъде по-добра.

“Важно от работодателска гледна точка е да не се затваряме само в енергийния сектор, а да гледаме цялата икономика в по-далечна перспектива, защото има и други предизвикателства”, коментира председателят на УС на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. Той добави, че се забавя законодателството, което да улесни вноса на работна сила.

На срещата в Министерския съвет бяха представени Асоциацията на индустриалния капитал, Българска стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Първа мисия по въздуха на Центъра за спешна медицинска помощ

След поредица от тренировъчни полети, медицински екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха днес осъществи първата си мисия. Сигналът към Центъра е бил подаден в 7,30 ч., хеликоптерът е излетял половин час по-късно и след спиране за..

публикувано на 04.06.24 в 14:12

Над 3800 непридружени деца са влезли в страната ни през 2023 г.

3843 непридружени деца са пресекли българската граница през м.г., а от началото на настоящата година броят им е 416, каза за БНР Ивайло Ябълкаров от фондация “Мисия Криле”.   Децата пристигат предимно от Сирия и Афганистан и биват настанявани в..

публикувано на 04.06.24 в 13:54

Знаете ли що е то "филтон"?

През 2009 година сънародникът ни Антон Оруш поставя началото на своята колекция, посветена на българската техника. Сред експонатите в нея има телевизори, радиоприемници, бяла техника, компютри, телефони, касови апарати и т.н. Постепенно тази негова..

публикувано на 04.06.24 в 11:35