Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва строеж на гигантски термален комплекс край София, който ще е в топ 5 на Европа

Снимка: investor.bg

На 30 минути от центъра на столичния град и по-точно в софийското село Равно поле, стартира изграждането на един от най-големите спа комплекси в Европа, научаваме от investor.bg. Новият курорт ще бъде захранен с минерална вода с температура 57,5 градуса и ще има 18 минерални басейна с обща площ от над 4000 м2, както и 20 водни пързалки с обща дължина от 1,2 км, сред които ще е и най-високата в България. Гостите ще се разхождат в просторни зелени площи, засадени с над 500 естествени палми, доставени от различни екзотични дестинации. 


Комплексът ще разполага с 5-звезден хотел с луксозен балнеологичен център, предлагащ оздравителни процедури с минерална вода, сол, кал, електротерапии и пр., ще има и множество заведения за хранене и развлечение, както и казино. Общата разгъната застроена площ ще бъде над 52 хил. квадратни метра. Предвидена е и редовна shuttle автобусна линия, която ще свързва София с новата атракция.


Срокът за осъществяването на проекта е 3 години. Инвеститорите са българска компания с дългогодишен опит в сферата на туристическите услуги и инвестициите в недвижими имоти. След реализацията на проекта той ще е в топ 5 в Европа от гледна точка на мащаба, прогнозират експерти. Най-близкият подобен обект в момента се намира в Букурещ.

Вижте още

Снимки: investor.bg

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Празнична програма в Националния военноисторически музей

В Деня на храбростта, който е и празник на Българската армия, Националният военноисторически музей отваря вратите си за желаещите да го посетят. С вход свободен от 10,00 до 17,00 ч. ще бъде достъпът до всички експонати. Освен постоянната..

публикувано на 06.05.24 в 09:05

България днес - 6 май 2024 г.

Христос Воскресе! "Хубав ден, Великден. Още по-хубав – Гергьовден", казва народът ни. Светлият понеделник събира двата празника в едно. На днешния 6 май празнуваме храбростта и силата да побеждаваме змея на злото в дните ни, за да може да тържествуват..

публикувано на 06.05.24 в 07:00
Румен Радев

Тържествен водосвет на бойните знамена ще се състои в София по случай Деня на храбростта

В Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май, президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев ще участва в тържествения водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия на столичния площад “Св. Александър..

публикувано на 06.05.24 в 06:00