Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"София маратон" променя движението в столицата в неделя

Снимка: marathonsofia.com

Двадесет и един елитни атлети ще атакуват върховите постижения на "София маратон" тази неделя, 8 октомври. Юбилейното 40-о издание на най-мащабното и популярно спортно събитие на столицата събира на старт общо над 5000 бегачи от рекордните като брой 57 държави в различните дистанции и възрастови групи. Сред маратонците ще има и представители на прочутите школи в дългите бягания от Кения, Мароко, Етиопия и Руанда.

Заради спортното събитие се променя временно организацията на движението в столицата. Стартът и финала на маратона ще бъдат пред Националната художествена галерия на площад "Княз Александър I". Маршрутът преминава последователно през централните улици и булеварди - бул. "Княгиня Мария Луиза", бул. "Витоша", ул. "Алабин", ул. "Ген. Гурко", ул. "Георги С. Раковски", бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", бул. "Княз Александър Дондуков" и продължава към изхода на София по бул. "Владимир Вазов".

От 08:00 часа до 15:30 часа на движението на пътни превозни средства в това число и градския транспорт по трасето на маратона и излизащите на него пресечки ще бъде временно пренасочено по алтернативни маршрути, съобщават от Столичната община.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Йорданка Чобанова

Еврочленството е донесло на България чист приход от над 21,3 млрд. евро

От 2007 г., когато България влиза в ЕС реалните доходи в страната са нараснали над 3 пъти. Покупателната способност е увеличена с 20%. През 2006 г. лихвата по ипотечните кредити в страната е била 8%, сега е 2,8%. За 17 години България е внесла в..

публикувано на 20.05.24 в 13:30

Продължава договарянето, как да се разпределят парите за висшите училища

Служебният кабинет осигури близо 80 млн. лв. допълнително за възнагражденията в държавните висши училища, съобщи правителствената пресслужба. Двете постановления за отпускане на средствата, за които служебният премиер Димитър Главчев пое ангажимент пред..

публикувано на 20.05.24 в 11:46

Когнитивно нетърпение, ниска самооценка, чалга култура… какъв е проблемът с децата ни?

Близо 10 на сто от 11-годишните у нас поне два пъти в живота си са били… пияни, 18% от момчетата и 13% от момичетата са пушили тютюневи цигари, а цели 19% от 15-годишните са употребявали канабис, сочи международно изследване на здравното..

публикувано на 20.05.24 в 11:45