Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Източник от ЕС: България би могла да изтегли териториалните си планове

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Теоретично е възможно България да оттегли внесените в Комисията регионални планове, заяви пред кореспондентката на БНР в Брюксел Ангелина Пискова източник от ЕС. Той уточни, че ако страната ни не иска да загуби средства по фонда за справедлив преход, то тези планове трябва да получат одобрението на Еврокомисията до края на годината. Източникът припомня, че в момента текат преговорите по тях и подчерта, че оттеглянето ще затрудни и двете страни.
За изтеглянето на териториалните планове настояват миньорите и енергетиците, блокиращи вече седмица пътища в страната. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Билетите за влак поскъпват средно с 20%

От 7 май в сила влизат нови цени на билетите за пътуване с влак. От БДЖ обосновават поскъпването на билетите средно с 20% с драстичното увеличение на разходите на компанията. Без промяна ще останат цените на железопътните карти „Дете“, „Учащ“,..

публикувано на 07.05.24 в 15:11
Снимка: НБУ „Св. св. Кирил и Методий“- Атина

Международен форум "Пътят на светлината" в Атина акцентира на приноса на съпокровителите на Европа Св.св. Кирил и Методий

На 11 май – денят, в който православната църква почита Светите равноапостоли Кирил и Методий, в Атина ще се проведе Международен научен форум "Пътят на светлината“. Събитието е посветено на делото на светите братя и техните ученици и ролята на..

публикувано на 07.05.24 в 12:35

Слънчево и още по-топло време

Във вторник ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове, главно над планинските райони, ще се развие купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, който в Дунавската равнина временно ще се ориентира от..

публикувано на 06.05.24 в 18:30