Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи, блокирани на летището в Тел Авив, се завърнаха у нас

Снимка: БГНЕС

На летище “София” кацна първият пътнически самолет, излетял от Израел след терористичните атаки на ислямистката групировка “Хамас”.

Николай Денков осъди терористичните атаки на “Хамас”

Правителственият „Еърбъс“ излетя за Тел Авив в 6,00 ч. тази сутрин веднага след полученото разрешение от израелските власти, за да евакуира сънародниците ни, съобщи правителствената пресслужба. На борда му е транспортният министър Георги Гвоздейков.  

Вчера около 50 българи бяха блокирани на летището в Тел Авив. Те са успели да напуснат Палестина и да се прехвърлят в Израел.

„Всички нискотарифни полети бяха отменени и пътниците от тях останаха там. Чухме много взривове, много се уплашихме за живота си”, разказа завърналата се на родна земя Калина. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимката е илюстративна

Акула изплува на плажа в Бургас

Малка черноморска акула с дължина около 90 см е изплувала на бургаския плаж. Тя е забелязана пред едно от заведенията на Северния плаж и веднага е върната в морето, предаде БНТ. Черноморските акули са безобидни, уверяват опитните рибари. Според тях няма..

публикувано на 01.05.24 в 17:03

Решение за частна детска болница разбуни духовете

Бурни дискусии в обществото предизвика решение на правителството от заседанието му на 30 април да даде зелена светлина за изграждането на частна многопрофилна болница "Мама и аз" с над 400 легла. Лечебното заведение, което предвижда и отделение по..

публикувано на 01.05.24 в 15:52
Снимката е илюстративна

Интензивен трафик на границата с Гърция

Интензивен е трафикът на граничния пункт "Кулата-Промахон" в първия от поредицата почивни дни, съобщава кореспондентката на БНР Кети Тренчева. И в двете посоки - към Гърция и към България, повече са леките автомобили. В ранните сутрешни часове са се..

публикувано на 01.05.24 в 11:26