Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи, блокирани на летището в Тел Авив, се завърнаха у нас

Снимка: БГНЕС

На летище “София” кацна първият пътнически самолет, излетял от Израел след терористичните атаки на ислямистката групировка “Хамас”.

Николай Денков осъди терористичните атаки на “Хамас”

Правителственият „Еърбъс“ излетя за Тел Авив в 6,00 ч. тази сутрин веднага след полученото разрешение от израелските власти, за да евакуира сънародниците ни, съобщи правителствената пресслужба. На борда му е транспортният министър Георги Гвоздейков.  

Вчера около 50 българи бяха блокирани на летището в Тел Авив. Те са успели да напуснат Палестина и да се прехвърлят в Израел.

„Всички нискотарифни полети бяха отменени и пътниците от тях останаха там. Чухме много взривове, много се уплашихме за живота си”, разказа завърналата се на родна земя Калина. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Алпийски тролей и скални атракции на Лакатнишките скали

Спасители от Планинската спасителна служба – отряд "Лакатник" ще пуснат днес 100-метров алпийски тролей на живописните Лакатнишки скали в Искърското дефиле. Мероприятието е част от традиционните майски празници на Гара Лакатник. От Идеалния..

публикувано на 11.05.24 в 09:05

В събота ще е слънчево, в неделя отново се задават валежи от дъжд

В събота, 11 май, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. В сутрешните часове по-значителна облачност ще има над крайните източни и южни райони, но без валежи. През деня ще е предимно слънчево. Максималните..

публикувано на 10.05.24 в 20:10

България има традиции във висшето образование на френски език

С желание да се отворят към света, след дългите години на изолация в бившия социалистически лагер, България и Румъния се присъединяват през 1994 г. към Международната организация на франкофонията. Тогава у нас се създава Франкофонски институт по..

публикувано на 10.05.24 в 15:45