Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миньори и енергетици обсъждат ефективни стачни действия

Снимка: БГНЕС

Най-късно във вторник да започне подписка в рудници и цехове за предприемане на ефективни стачни действия – това обсъждат на магистрала “Тракия” протестиращите вече десет дни миньори и енергетици.

Вероятно в четвъртък те ще свикат национален протест, на който да обявят крайната мярка, с която ще се настоява териториалните планове за справедлив преход да бъдат оттеглени от европейските институции и преработени в съответствие с исканията им. Протестиращите обсъждат също как да поискат гаранции за работата си в краткосрочен и дългосрочен план.

Работещите в ТЕЦ-овете и мините се обединиха около мнението пътните блокади да останат и по време на ефективната стачка. “Готови са на стачни действия, които да продължат максимално дълго”, декларираха те.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

400 чуждестранни студенти с временна закрила ще учат в български университети

400 чуждестранни граждани, получили статут на временна закрила в България, ще се обучават в български държавни висши училища през новата академична година. Броят им беше утвърден с решение на правителството. Студентите ще бъдат приети в първи..

публикувано на 28.09.24 в 09:10

Вино се лее в Стара Загора

Над 250 вина участват във Фестивала на виното и културното наследство "Августиада". 12-ото му издание откри дефиле на претендентките за Царица на Августиада, фолклорни групи и сдружението за антични възстановки "Виа Претория", съобщи за БНР Олег..

публикувано на 27.09.24 в 21:05
Есен във Видин

В събота – чудно време, само за разходки

В събота , 28 септември, ще е слънчево, като в сутрешните часове ще има мъгли над Източна България. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 12°. Максималните ще дотигат 29 – 34°, в столицата ще е 30°.  По Черноморието  ще е..

публикувано на 27.09.24 в 19:45