Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спрени са три от фериботите за трафик през Дунав към Румъния

Снимка: БТА

Поради критично ниското ниво на р. Дунав фериботната платформа, обслужваща граничния пункт "Оряхово – Бекет" няма да плава до нормализиране на речното ниво.

Заради влошени метеорологични условия със силен вятър и по настояване на капитана, Фериботната платформа "Олтишору-4" под румънски флаг не плава и между Свищов-Зимнич. Товарният трафик от двата ферибота се пренасочва към граничните пунктове при Русе и Никопол. 

На границата с Румъния трафикът е интензивен на пунктовете "Видин", "Кардам" и "Никопол" за товарни автомобили на изход. Румънският фериботен кораб "Европа”, обслужващ линията "Никопол - Турну Мъгуреле", не извършва плавания поради повреда. Работата ще бъде подновена след отстраняване на аварията. От "Гранична полиция" препоръчват пътуващите да използват други пунктове на българо-румънската граница. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Украински образователен център

Завършилите софийския Украински образователен център ще продължат образованието си в България

Украинският образователен център у нас би последния звънец на своята втора учебна година. Припомняме ви, че обучението в центъра е целодневно и макар да протича на две смени, в едва 10 стаи, учениците го посещават ежедневно и с изключително желание...

публикувано на 25.06.24 в 09:25

Арменската общност в Бургас представя традиционните си ястия

Арменската общност в Бургас ще представи свои традиционни ястия на 25 юни от 10.30 ч. в Етнокухнята на Етнографския музей на улица "Славянска" 69. Събитието е част от проекта "Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“, в който Църковното..

публикувано на 25.06.24 в 06:35

Горещото време продължава

Във вторник , 25 юни, преди обед ще бъде предимно слънчево, а в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици...

публикувано на 24.06.24 в 19:40