Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа копка на завод за преработка на билки в присъствието на премиера 

Снимка: БТА

Премиерът Николай Денков беше официален гост на символичната първа копка на завода за преработка на билки в Пловдив. Преди това той посети завода на “Шнайдер Електрик България” в пловдивското село Радиново – първото предприятие у нас, което заменя отоплението на газ с термопомпа. 

Предстои министър-председателят да се срещне със собственици и мениджъри на компании в “Тракия икономическа зона”, както и да участва в конференцията “Регионални иновационни долини за биоикономика и хранителни системи“ в Аграрния университет в Пловдив. Той ще открие също така новата сграда на Центъра по растителна системна биология и биотехнологии, изграден по европейския проект ПлантаСИСТ. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05

В петък и събота над страната ще се затопля, спират и валежите

В петък  минималните температури в страната ще са между 6° и 11°, в София 8°. Сутринта над Западна България ще има мъгли. През деня дъждовете ще са на малко места, а след обяд облачността ще се разкъсва до слънчево. Максималните температури ще са от 17°..

публикувано на 16.05.24 в 19:05