Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денков: Няма преки рискове за България заради операцията в Газа

Снимка: БТА

Ултиматумът на Израел за евакуация на жители на Газа до събота може да предизвика нова бежанска вълна, но към момента няма пряка заплаха за България. Това каза на брифинг премиерът Николай Денков. Той посочи, че в средносрочен и дългосрочен план сред рисковете за България е евентуална бежанска вълна, но уточни, че ако има такава вълна, "тя първо ще бъде насочена към други държави, даже не в посока България". 

Друга непряка опасност са възможни препятствия върху транспорта на петрол, които биха могли да се отразят на цената на газа. "Трябва да видим как ще се развие ситуацията, никой в момента не може да предскаже точно какво ще се случи", подчерта Денков

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В събота ще е слънчево, след обяд над Родопите ще превали

В събота  минималните температури в страната ще са между 8° и 13°, в София 10°. Сутринта в котловините ще има мъгли. През деня ще е слънчево. След обяд над планинските масиви ще се заоблачи и на места ще превали. Максималните температури ще са от 20° до..

публикувано на 17.05.24 в 19:10

България днес - 17 май 2024 г.

В "България днес" на 17 май ще разберем как се изгражда едно българско неделно училище зад граница, от идеята до реализацията й. За това разговаряме с Мира Янишевская, основател на училището ни в Пекин. Поглеждаме и към българския туризъм и интереса към..

публикувано на 17.05.24 в 19:00
Найден Тодоров и Тамара Вуйович

България и Черна гора обсъдиха възможностите за по-силни културни връзки

На официална церемония вчера министърът на културата Найден Тодоров прие България да бъде почетен гост на 19-ото издание на Международното изложение на книгата и образованието, което ще се проведе през 2025 г. в Подгорица, Черна гора.  По време..

публикувано на 17.05.24 в 15:43