Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР предупреждава за бдителност при пътуване до Франция

Снимка: mfa.bg

Министерство на външните работи информира българските граждани, че във Френската република е въведено максималното трето ниво на плана за борба с тероризма "Вижипират" ("опасност от атентати"). Това ниво предвижда повишени мерки за сигурност на територията на цялата страна на обществени места и обекти на критичната инфраструктура.

МВнР препоръчва на българските граждани, намиращи се и пътуващи за Френската република, да проявяват повишена бдителност при посещения на обществени места, масови, спортни и културни събития, религиозни обекти, гари, летища, обществен транспорт, търговски центрове, музеи, образователни заведения и други застрашени обекти.

При нужда от съдействие, българските граждани във Френската република могат да се свържат с българското дипломатическо представителство в гр. Париж на тел.: +33 1 45 51 85 90  и дежурен телефон в извънработно време: 0033 /0/ 6 21 84 95 15, както и на адрес:consul@ambbulgarie.fr

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВР откри телефонна линия за изборни нарушения

От 9 май до 10 юни 2024 г. в Министерството на вътрешните работи ще работи денонощно открита линия на телефон 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.b g  - за сигнали за нарушения или престъпления в изборния процес. Осигурената допълнителна възможност е..

публикувано на 09.05.24 в 09:11

В Плевен и Кърджали поройни дъждове превърнаха улиците в реки

Кметът на Плевен д-р Валентин Христов свиква спешно заседание на всички отговорни структури за почистването и реда в града. Ще бъдат оценени и нанесените щети в областния град след продължителна буря от силен дъжд и градушка вечерта на 8 май –..

публикувано на 09.05.24 в 08:35

Софийски фестивал разказва на достъпен език за новите научни открития

120 учени от България и 10 страни по света ще вземат участие в Софийския фестивал на науката. Форумът се открива днес и ще продължи до 12 май в столичния София Тех Парк. Организаторите съобщават, че сред гостите с международно признание, които..

публикувано на 09.05.24 в 07:10