Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС искат да са информирани за действията на финансовия министър

Снимка: БГНЕС

Няма да подкрепим идеи на финансовия министър, ощетяващи бизнеса или българските граждани. Асен Василев е длъжен да ни информира за предложенията си, а не да ги научаваме от медиите. Това коментира съпредседателят на Парламентарната група на ДПС Делян Пеевски пред bTV в отговор на въпроса стабилно ли е управлението и информирани ли са ГЕРБ и ДПС за намерението на финансовото министерство да емитира нов държавен дълг за 7,5 млрд. лв. 

"Надявам се това евроатлантическо мнозинство да изкара мандата си. Нещата в управлението са стабилни. Но липсата на информация трябва да приключи" - категоричен бе Пеевски. Делян Пеевски уточни, че мнозинството в парламента трябва да е предварително запознато по всички промени - и като заеми, и като изменения в бюджета, и като намерения за действия на финансовия министър.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дните на йога събират почитателите на духовни практики в България

За десета поредна година в дните около 21 юни много страни по света отбелязват празника на йога. В България от 15 до 23 юни 44 населени места, сред които най-големите градове – София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Плевен..

публикувано на 22.06.24 в 09:25

За 17-та година се провежда "София Прайд", както и шествие за семейството

17-ото по ред шествие "София Прайд" е насрочено за днес. Организаторите го определят като "най-голямото събитие в защита на човешките права в България". Тази година събитието ще премине под лозунга "България е и нашият дом". 8 успели в своята сфера..

публикувано на 22.06.24 в 09:05

Фестивалът "Бабина душица" в Монтана събира готвачи от цяла България

Над 30 готвачи от цялата страна на 22 юни се събират в Монтана за фестивала на народната кухня "Бабина душица". Кулинарният фестивал е част от програмата за празника на Монтана "Свети Дух" в Градската градина. В парка участниците ще..

публикувано на 22.06.24 в 07:15