Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът: Ако се налага, ще има още евакуационни полети от Израел

Снимка: БТА

Няма точна информация за това, колко са българите в ивицата Газа. Това обяви пред медиите премиерът Николай Денков. Той посочи, че с част от сънародниците ни там към момента няма връзка. Страната ни не може сама да организира хуманитарен коридор за извеждането на наши сънародници оттам. Акцията по тяхното извеждане може да бъде "част от общото усилие за хуманитарни коридори на всички чужденци". 

Относно българите в Израел той заяви, че ако се налага, ще има още евакуационни полети от Тел Авив с правителствения самолет. Денков повтори, че няма непосредствена опасност от миграционен поток към България в следващите дни. "Трябва да сме готови за по-тежко развитие на бежанската вълна, но не очакваме непосредствена такава", отбеляза той.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 20 май 2024 г.

Своеобразен урок по българска история е днешното издание на предаването „България днес“. В студиото на Радио България гостува проф. Даниел Вачков, директор на Института за исторически изследвания в Българската академия на науките, който заедно с..

публикувано на 20.05.24 в 19:00
Йорданка Чобанова

Еврочленството е донесло на България чист приход от над 21,3 млрд. евро

От 2007 г., когато България влиза в ЕС реалните доходи в страната са нараснали над 3 пъти. Покупателната способност е увеличена с 20%. През 2006 г. лихвата по ипотечните кредити в страната е била 8%, сега е 2,8%. За 17 години България е внесла в..

публикувано на 20.05.24 в 13:30
Варненският митрополит Йоан

Синодът ще избира сливенски владика между епископите Арсений и Герасим

На 26 май ще бъде синодалният избор на нов Сливенски митрополит, заяви пред БНТ Варненският митрополит Йоан, който е начело на Сливенската епархия до избор на нов владика. Светият синод ще избира между двама от най-влиятелните архиреи – епископ Арсений,..

публикувано на 20.05.24 в 12:01