Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външно министерство предупреждава пътуващите до Брюксел

Българските граждани да не предприемат търпящи отлагане пътувания до Брюксел до промяна в нивото на терористична заплаха, а намиращите се вече в столицата на Белгия – да се въздържат от ненужни придвижвания в рамките на града и да бъдат изключително предпазливи, когато се намират на публични места. Това съветват от Ситуационния център на българското Министерство на външните работи.

Предупреждението идва след като терорист откри стрелба срещу група шведски футболни фенове, като уби двама от тях. Белгийският Национален съвет за сигурност понижи нивото на терористична заплаха за столицата Брюксел от 4-та на 3-та степен. За страната се запазва ниво 3. Компетентните белгийски власти отправят призив за повишена бдителност и да се избягват ненужни пътувания.

Развитието на ситуацията и нивото на заплаха, както и препоръките за поведение на гражданите, могат да бъдат следени в реално време на сайта на белгийския Национален кризисен център (на френски, нидерландски, немски и английски език) на адрес https://centredecrise.be/fr/newsroom/fusillade-bruxelles

При нужда от съдействие, българските граждани в Белгия могат да се свържат с българското дипломатическо представителство в Брюксел на тел.: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66 и дежурен телефон в извънработно време: 32 473 981 042, както и на адрес: Embassy.Brussels@mfa.bgВъншно министерство препоръчва на българските граждани при пътувания, временно или постоянно пребиваване в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за значими валежи в сряда в 22 области на страната

В сряда, 8 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 9°. През деня ще е облачно и дъждовно. По обяд и след пладне на много места ще вали с гръмотевици. Има условия за градушки. Значителни ще са валежите в Западна и..

публикувано на 07.05.24 в 20:10

Преходът към либерализация на пазара на електричество ще е юли-декември 2025 г.

Приемайки окончателно изменения в Наредбата за регулиране на цените на електрическата енергия, Комисията за енергийно и водно регулиране набеляза следващия етап от либерализацията на пазара на електроенергия, предвиждащ пълна либерализация на..

публикувано на 07.05.24 в 19:20

България днес - 7 май 2024 г.

С началото на Светлата седмица, в предаването "България днес", говорим за красивото и пленителното около нас. Какво е бъдещето на т.н. гурме-туризъм и има ли той почва у нас – отговорите ще търсят експерти в бранша на 8 май в София, а ние ви..

публикувано на 07.05.24 в 19:00