Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на икономиката предлага схема за по-достъпни продукти

Богдан Богданов
Снимка: БТА

Министерството на икономиката и индустрията започва инициатива “Достъпно за вас”, чиято цел е предлагането на продукти от първа необходимост на достъпни цени. Това обяви министърът на икономиката Богдан Богданов на форума „More than trade“, организиран от Сдружението за модерна търговия.

На 19 октомври с бизнеса ще бъде обсъдена идеята всяка седмица веригите, които решат да се включат в инициативата, да предлагат на възможно най-ниската за тях цена на храни от няколко основни групи от малката потребителска кошница – хляб и зърнени храни, месо и месни продукти, млечни продукти, яйца.

По думите на министъра, няма да бъдат налагани административни ограничения, цените ще се оповестяват, което ще даде възможност за конкуренция. Богданов подчерта, че инициативата не трябва да става за сметка на производители или дистрибутори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спряха пети блок на АЕЦ “Козлодуй” за презареждане с ядрено гориво

Пети блок на АЕЦ “Козлодуй” е спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво до средата на юни т.г., съобщават от централата. В изпълнение на програмата за диверсификация реакторът ще бъде зареден с касети, произведени от..

публикувано на 05.05.24 в 15:55

ЕЦБ с положителна оценка за Закона за въвеждане на еврото в България

На 2 май 2024 г. Управителният съвет на Европейската централна банка е приел становище, с което изразява положителна оценка по проекта на Закон за въвеждане на еврото в Република България. От ЕЦБ са приветствали целта на законопроекта да се създадат..

публикувано на 03.05.24 в 11:17

800 хиляди българи ежегодно заминават за сезонна работа в чужбина

Около 800 000 българи ежегодно търсят препитание като сезонни работници в чужбина. Това заяви пред БНР Валентина Васильонова, председател на Федерацията на независимите синдикати в земеделието към КНСБ. По думите ѝ, Северозападна България..

публикувано на 02.05.24 в 16:29