Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството предложи назначаване на нови посланици в 6 държави

Снимка: Facebook /Мария Габриел

Правителството предлага на президента да издаде укази за назначаване на нови посланици на България в шест държави, съобщи след заседанието на Министерския съвет вицепремиерът Мария Габриел.

Предложенията на кабинета са следните: за Париж - Радка Балабанова, за Лондон - Тихомир Стойчев, за Киев - Петър Танев, за Сеул - Петър Крайчев, за Джакарта - Таня Димитрова, за Канбера - Енчо Димитров.

За назначаването на посланик в Украйна призова лично президентът Володимир Зеленски по време на визитата си у нас през юли. Последният ни посланик в Киев беше Костадин Коджабашев, който беше изтеглен заради войната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Над 900 000 българи са пътували в чужбина през отпускарския месец август

Пътуванията на български граждани в чужбинапрез август 2024 г. са 903 400, или с 8.3% повече от август 2023 г, съобщи Националният статистически институт в Световния ден на туризма - 27 септември. Пътуванията с цел почивка и екскурзия..

публикувано на 27.09.24 в 13:58

За първи път след 1985 г. се променя посоката на демографските данни

За първи път от 38 години населението на България почти е спряло да намалява. За 2023 г. намалението е с едва 0,3%, или само 2229 души. Това показват данни на правителството от отчета за изпълнение на стратегията за демографско развитие през..

публикувано на 27.09.24 в 11:15