Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Urban Wine Fest завладява Пловдив

Снимка: Facebook /Международен ден на мавруда

Международният ден на Мавруда ще бъде отбелязан в Пловдив на 21 и 22 октомври с богата дегустационна и развлекателна програма. Посетителите на Urban Wine Fest – Пловдив 2023 ще се запознаят с над 40 местни сортове вина, представени от винени експерти и ще се насладят на вкусна улична храна. Вината ще се предлагат под формата на дегустационни сетове, на чаша или на бутилка. За истинското празнично настроение ще допринесат изпълненията на Духов оркестър „Пловдив“ и подбраната музика от DJ Manev. Входът е свободен, а консумацията и дегустациите ще се заплащат на място.

Международният ден на Мавруда е посветен на един от най-ценените български сортове вино. Събитието се организира от Българската асоциация на винените професионалисти и се провежда за четвърта година. През тази година Международният ден на мавруда се празнува с цели четири двудневни градски винени фестивала в София, Велико Търново, Варна, а през този уикенд - в Пловдив.

Вижте още :

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С "Динозавърско парти за деца" събират средства за Спасителен център за костенурки

На динозаврите е посветено щуро "научно" шоу за деца, което ще се проведе с благотворителна цел – в подкрепа на Спасителният център за костенурки в с. Баня в близост до защитената черноморска местност Иракли. Детското "Динозавърско парти"..

публикувано на 20.10.24 в 09:15
Григор Димитров

Григор Димитров ще играе за титлата в Стокхолм

Един мач дели Григор Димитров от титлата в турнира на твърди кортове от сериите АТП 250 с награден фонд 767 455 евро в Стокхолм. Григор Димитров на полуфинал в Стокхолм На полуфинала българският тенисист победи в три сета (2:6, 7:5, 6:4)..

публикувано на 20.10.24 в 09:03

В Радомир черпят по случай Деня на бозата с 600 литра от сладко-резливата напитка

Ден на бозата празнуват днес в отстоящия недалеч от столицата град Радомир. Събитието ще започне с шествие от Стария пазар до площад “Свобода”. Там сладкодумният топ готвач Ути Бъчваров ще разточи големи баници и за направата им ще използва 180..

публикувано на 20.10.24 в 07:00